1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
  • З Великоднем! Христос Воскрес!

  • Привітання з 8 Березня

  • Віктор Андрущенко перебував з візитом в Гродно

  • У НПУ поєднують бізнес та інтелект

  • Ректор НПУ взяв участь у відкритті нової Спортивної Арени КНУ імені Т. Шевченка

Віктор Андрущенко перебував з візитом в Гродно

Віктор Андрущенко перебував з візитом в Гродно

26-28 лютого 2015 року делегація Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова перебувала з офіційним візитом на святкуваннях 75-ліття з часу заснування Гродненського державного уні... Read more...
У НПУ поєднують бізнес та інтелект

У НПУ поєднують бізнес та інтелект

Нещодавно з офіційним візитом Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова відвідав Президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах. Гостя прийняв ректор вишу В... Read more...
Ректор НПУ взяв участь у відкритті нової Спортивної Арени КНУ імені Т. Шевченка

Ректор НПУ взяв участь у відкритті нової Спортивної Арени КНУ імені Т. Шевченка

16 жовтня 2014 року в Київському національному університеті імені Т. Г. Шевченка відкрили стадіон Навчально-спортивного комплексу. В урочистому відкритті взяв участь ректор Національного педагогічного... Read more...
Previous
Next
«Людина ніколи і ні за яких обставин не вивільняється від джерел, на яких формувалися її єство, характер і ментальність» Віктор Андрущенко

Статті

Віктор Андрущенко: «Школа Мирослава Жалдака – наукова перлина Драгоманівського університету»

 5426376834783      Життєвий шлях людини складається з великої кількості перемог і невдач, успіхів і помилок і кожен проходить його зі своїми принципами й метою. Але, як доводять психологи, найголовнішим для людини протягом всього її життя є відчуття, що ти комусь потрібен, твої плоди праці несуть комусь користь. Чи то вже така природа людська, що ми істота суспільна і без того суспільства нам нікуди дітися.

Та якщо задуматися, то мало ще на цій Землі було самотніх, але щасливих одинаків, тим більше, що стосується епохи, в якій живе сучасний світ. Вдвічі приємніше відчувати таку власну потрібність, коли вже пройдено частину шляху. У такі моменти життя найщасливішою людиною є Вчитель, чиї вдячні учні, вихованці й послідовники складають шану за даровану життєву стежину, за мудрість і настанови, за любов і батьківське тепло.

Національний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова – творча майстерня й домівка педагогів. Тут кожен з упевненістю може віднести себе до таких щасливчиків Вчителів. Серед них невипадково доля вибрала й Мирослава Жалдака, доктора педагогічних наук, професора, академіка Національної академії педагогічних наук України, а простіше чудового педагога і справжнього патріарха виховання вчителів-інформатиків. Цього року Мирослав Іванович святкує свій ювілей – 75-річчя з Дня народження і 50-річчя трудової діяльності в НПУ. Для його колег, учнів і вихованців це ще одна чудова нагода подякувати вчителю за науку та побажати довгих і натхненних років життя. Епіграфом до ювілею друзі академіка обрали слова ще одного світового генія Тараса Шевченка: «Ми не лукавили з тобою, ми просто йшли; у нас нема зерна неправди за собою».

Цій події драгоманівці і зокрема Інститут інформатики, що колись очолював Мирослав Іванович, присвятили цілу конференцію «Проблеми інформатизації навчального процесу в школі та вищому педагогічному навчальному закладі». З привітаннями та подарунками ювіляру звернувся від імені всього колективу НПУ ректор університету, академік Віктор Андрущенко: «Ваша особа, Мирославе Івановичу, і створена та очолювана Вами школа – перлина нашого університету, якою ми пишаємося, бо Ваша робота – це вся інформаційна технологія, яку конче потрібно надати сучасному педагогу, майбутньому фахівцеві і громадянину не тільки України, але й усієї Європи».

«Саме Ви, пане Мирославе, стали натхненником і першим засновником Інституту інформатики в НПУ, відчуваючи потребу появи такої структури у відповідь викликам часу, - зауважив Віктор Петрович, - тож щиро вдячні Вам за організаційну звитягу, за любов до своєї справи».

У знак шани й подяки ректор вручив Мирославу Жалдаку до його численних нагород ще одну – медаль за наукові досягнення Кравчука й побажав не спиняти набраного темпу життя і наукової діяльності, виховати ще багато поколінь інформатиків для своєї держави.

До щирих вітальних слів приєдналися друзі пана Мирослава, серед яких член-кореспондент НАПН України Юрій Мальований, академік НАПН Валерій Биков та ще чимало інших. А студенти-драгоманівці подарували викладачу власноруч відзнятий і змонтований відеоролик до дня народження Мирослава Жалдака. У ньому кожен, хто знає й працює з Мирославом Івановичем, поділилися власними враженнями від широти душі й думки талановитого педагога.

Людмила КУХ,

прес-секретра ректора

Банер НПУ

На сайті 18 гостей та відсутні користувачі